Scroll to Content

Una Rave per definició és una festa il·legal. Però realment és molt més que això. Les Raves pretenen ser una alternativa d’oci que fuig de discoteques on s’ha de pagar per divertir-se i disposen d’un horari fixe on fer-ho. Aquestes festes solen ser muntades per col·lectius, que són grups de persones que disposen del material i les ganes necessàries per poder organitzar-les. A més existeix una filosofia de pau, amor, unitat i respecte que per norma general es sol complir en totes elles. Són festes gratis en les que està a consideració dels assistents si volen contribuir-hi econòmicament o no, ja sigui fent una donació al col·lectiu o consumint a la barra. Si hi ha algún conflicte es resol de forma pacífica, d’aquesta manera s’evita la presència de les autoritats. Quan s’acaba l’esdeveniment es recull la brossa generada amb la intenció que tot quedi com estava.

Tot i que a vegades es celebren en llocs llogats o de propietat, normalment ho fan en llocs clandestins. L’elecció de l’entorn depèn de les possibilitats i la imaginació dels organitzadors. Poden ser en zones més urbanes com una fàbrica, un aparcament o un túnel o en plena naturalesa, com llacs, rius, boscos, platges… Si són llocs amagats, de difícil accés i en els que no es molesti a ningú hi haurà menys probabilitats de què s’hi presenti la policia.

A la majoria de raves s’escolta música electrònica underground, generalment tekno, acid, minimal, hardtek, elektro, hardore, trance… Però això no té per què ser així, també es poden trobar festes de música electrònica comercial, de reggae o inclús de punk. Tot depèn dels gustos i les preferències dels organitzadors i del públic assistent.